New Electronic Music for Film

Locatie: drijvend paviljoen

vrijdag 26 juli 2019 22:00 - 23:23
Deuren open
21:30 - 23:00
Locatie
Drijvend Paviljoen
Genre
filmspecial
Beschrijving

New Electronic Music for Film

Vrijdag 26 Juli

New Musicians Live Score Various Artistic Visuals

 

Laura Agnusei scores Benny heeft het aan zijn hart*

Dick Laan, Nederland, 1926, 22 min

 

Korte speelfilm van de Nederlandse kinderboekenschrijver Dick Laan over Benny die na een verkeerde diagnose van professor Oudewijf niet meer mag voetballen en daardoor zijn vriendinnetje kwijtraakt.

 

Laura Agnusdei

Laura Agnusdei is een elektronisch-akoestisch componist en studeert sonology aan het conservatorium van Den Haag. Binnen haar sonisch landschap dat shift tussen melodieus en textuurachtig is de saxofoon de belangrijkste stem. Analoge en elektronische geluidsbronnen wisselen elkaar af om emotionele lagen te creëren. 

 

Nadia Struiwigh scores Bits & Pieces 274 t/m 284*

Mark-Paul Meyer, Nederland, 1994, 16 min

 

Bits & Pieces 274 t/m 284 is een compilatie van Zwitserse, Franse en Duitse videoclips uit de jaren 1915-1930 geselecteerd en bewerkt door Eye curator Mark-Paul Meyer.

 

Nadia Struiwigh

Nadia Struiwigh is een DJ en elektronisch producer uit Rotterdam. Haar geraffineerde, down-tempo elektronica neemt je mee op een reis van synthetische soundscapes die flirten met ambient techno.

 

Tammo Hesselink scores Charlot présente le ballet mécanique*

Fernand Léger, Dudley Murphy, Frankrijk, 1923, 15 min

 

Een avant-garde film waar live-action, optica en animatie een cineastische dans vormen. Mechanica, lichaamsdelen, advertenties, keukengerei en soms ook mensen komen in beweging.

 

Tammo Hesselink

Gefocust op ritme laat Tammo Hesselink je verdwalen op beats op een plek ergens buiten het netwerk. Met zijn scherpte en interesse krijgt hij de dansvloer altijd op de juiste plek. Het resultaat daarvan is een residentie bij De School waar zijn sets op de bovenverdieping een waar hoogtepunt van de nacht zijn. Van dromerige house en techno sets in de vroege morgen, tot korte, pumped up party sets: Tammo kan zijn publiek lezen en het voor zich winnen.  

 

* Oorspronkelijk in opdracht  en uitgevoerd als onderdeel van _Underscore_ een initiatief van Eye Filmmuseum, The Rest is Noise en het initiatief Re:Vive van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.  

 

Keimpe Koldijk scores the work of Daijiro Hama and Masato Tokumaru

Een unieke live samenwerking tussen een muzikant, een hedendaags kunstenaar en een videokunstenaar.

Japan & Nederland, 30 min

 

Daijiro Hama

Daijiro Hama komt uit Kyoto maar woont momenteel in Amsterdam. Met zijn werk creëert hij een uniek zwart en wit universum waarin hij een combinatie maakt tussen abstract en figuratief, landschappen en figuren regelrecht uit zijn verbeelding, beïnvloed door Japanse folklore en cultuur. Zijn monochrome composities nodigen de kijker uit na te denken over beweging en over het leven zelf; zijn werk is diep filosofisch en gelaagd.

 

Keimpe Koldijk

Keimpe Koldijk is een componist, live muzikant en curator. Hoewel niet gebonden aan een specifieke stijl, loopt er een lijn door zijn solowerk die onmiskenbaar verwijst naar de plek waar hij opgroeide: het desolate, kale landschap van Noordwest Friesland. Droog, onpersoonlijk en toch hyper emotioneel.

Keimpe was betrokken bij verschillende muzikale projecten zoals Adept, Mike Koldin, Eklin, Barhus en Luik. Samen met visueel artiest Wouter Venema leidt hij Samling een klein maar invloedrijk platenlabel met een artistiek zeer diverse ambitie 

www.samlingrecordings.com

 

Masato Tokumaru

Masato Tokumaru is een autodidact video artist die zijn vaardigheden oefende door de omgeving van Kyoto vast te leggen. Spelend met landschappen, sequenties en lichtgeometrie evolueerde zijn werk toen hij VJ software ontdekte. Hij begon reeksen te verzamelen van het internet en mixte dit live met zijn eerder geschoten materialen. Door beelden van anime, internationaal nieuws en documentaires te combineren creëert hij een wereld waarin muziek en video bijdragen aan psychedelische ervaringen.
 

 


Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden