The Scent of Green Papaya

Mùi du du xanh

zaterdag 27 juli 2019 19:00 - 20:44
Deuren open
18:30 - 20:00
Locatie
Zaal 3
Genre
filmspecial
Beschrijving

Vietnam, eind jaren 40. Mui, een jonge wees van het platteland wordt als dienstmeisje aangenomen bij een rijke koopmansfamilie. Ze is een zachtaardig kind dat haar taken uiterst serieus neemt en zo efficiënt en onopvallend te werk gaat dat ze soms net een geest lijkt.

Haar naïviteit en goedheid maken indruk op haar cynische werkgevers, maar maken haar ook het makkelijk slachtoffer van pesterijen van hun verwende zoons.

We bekijken de wereld door de ogen van Mui. Ogen, die de wereld tot in minuscuul detail, zorgvuldig observeren. Door haar ogen leren we dat de vader drinkt en ontrouw is, terwijl de moeder het huishouden en de zaak runt. We zien hoe de moeder van Mui gaat houden als ware het haar eigen dochter. Totdat de vader overlijdt, de handel stagneert en Mui weggestuurd wordt naar een jonge man die een vriend is van de familie.

 

Het delicate verhaal van Mui en de verbluffende cinematografie van Benoît Delhomme bezorgden The Scent of Green Papaya een Award of Youth en een Golden Camera Award in Cannes Film Festival. De film heeft een 100% beoordeling op Rotten Tomatoes waar de film wordt geprezen om de eenvoud en schoonheid.

 

July 27th, 22:00 Drijvend Paviljoen


Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden